Note
Læsetid: 1 min.

EU overvejer klimaskat på importvarer

Udland
8. januar 2008

Europa-Kommissionen overvejer at lægge en særlig 'kuldioxid-skat' på importerede varer fra de lande uden for Unionen, som ikke lever op til målene for udledning af drivhusgasser, skriver euobserver. Samtidig overvejer Unionen også at stramme op på sit eget system for handel med kvoter for udledning. Ifølge et udkast til et forslag fra Kommissionen, som nyhedsbureauet Reuters har set, vil forurenende lande uden for Europa blive forpligtede til at købe EU-udledningstilladelser som en del af Unionens skemaer for udledning. Men Kommissionen er fortsat ikke enig internt om forslaget, hedder det. Den britiske handelskommissær, Peter Mandelson, har advaret om, at et sådant forslag kan skabe spændinger inden for handelsorganisationen WTO og føre til anklager om "grøn protektionisme". Forslaget skal diskuteres 23. februar, og hvis det vedtages, kan det skabe nyt handlerum for europæisk erhvervsliv, skriver euoberserver, der også nævner, at forslaget skal ses som en reaktion på bemærkninger fra den franske præsident Nicolas Sarkozy. Han argumenterede tilbage i oktober 2007 for, at Europa skulle "undersøge muligheden for at beskatte produkter importeret fra lande, som ikke respekterer Kyoto-protokollen". AG

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her