Note
Læsetid: 1 min.

Ingen hjælp til amerikanerne

Udland
1. februar 2008

Det lader ikke til, at De Olieeksporterende Landes Organisation, OPEC, har i sinde at efterkomme forbrugernes ønske om billigere olie ved at åbne yderligere for hanerne. Forud for foreningens møde i dag siger formanden nemlig, at han ikke er overbevist om, at det vil hjælpe på den skrantende amerikanske økonomi at sende mere olie på markedet. "Jeg ved ikke, hvad et stigende udbud af olie vil gøre for økonomien. Psykologisk vil det måske hjælpe, men jeg tvivler," siger OPEC-formand Chakib Khelil. USA har ført an i at appellere til OPEC om at levere mere olie med det argument, at lavere priser kan styrke en økonomi, der glider mod recession.

ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her