Læsetid: 1 min.

Nye medlemslande har ikke ført til masseindvandring

29. januar 2008

Indlemmelsen af Rumænien og Bulgarien i den europæiske union har ikke ført til den frygtede masseindvandring af fattige borgere fra de to lande til resten af EU. Det skriver tænketanken, the European Citizen Action Service (ECAS), i en rapport, som netop er udgivet et år efter, at de to fattige lande blev EU-medlemmer.

"Den forventede tilstrømning af arbejdssøgende borgere fra Rumænien og Bulgarien indtraf simpelthen ikke," siger rapporten, som blev offentliggjort 15. januar i Strasbourg, Sofia og Bukarest. Forskerne fra ECAS viser også, at de såkaldte overgangsordninger, som næsten alle de gamle EU-lande har iværksat for at beskytte deres arbejdsmarked, stort set ikke har nogen effekt.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dette faktum vil så endnu engang blive ignoreret af EU-modstandere på både højre og venstre fløj - og skræmmebilledet gentages næste gang, EU skal udvides.

Alt ved det gamle.