Læsetid: 1 min.

Oprørere frigiver to gidsler

11. januar 2008

Oprørsbevægelsen FARC i Colombia har frigivet to kvindelige gidsler, der i over fem år har været oprørernes gidsler. Det oplyste Venezuelas præsident, Hugo Chávez, i går. "De er fri. Jeg sagde til dem: Velkommen tilbage til livet," sagde Chavez til journalister i Venezuelas hovedstad, Caracas. Chavez har stået i spidsen for bestræbelserne på at få frigivet gidslerne med Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC) som mellemled. ICRC i Colombias hovedstad, Bogotá, bekræftede, at de to kvinder, den 44-årige Clara Rojas og den 57-årige Consuelo González, er frigivet. Det drejer sig om . - Vi kan fortælle den gode nyhed, at Clara Rojas og Consuelo González er i vore hænder. Vi er meget glade, sagde en talsmand for ICRC i Bogota.

To venezuelanske helikoptere lettede tidligere fra den lille by San José del Guaviare i det sydøstlige Colombia og satte kurs mod et hemmeligt mødested i junglen. Her var der et tidsrum på en time til at hente gidslerne, som har været tilbageholdt af oprørsbevægelsen Colombias Revolutionære Væbnede Styrker (FARC).

Den colombianske regering havde beordret alle flyvninger i området midlertidigt indstillet og havde afbrudt militære aktiviteter i regionen for at fremme gidselfrigivelsen.

Et tidligere forsøg på at løse gidselkrisen slog fejl sidst i december - blandt andet fordi det kom frem, at et barn, som Clara Rojas har fået i fangenskab, er blevet anbragt på et børnehjem i Bogotá. Barnet, en dreng, er nu tre år. Han er tilsyneladende resultatet af et frivilligt forhold mellem Rojas og en af oprørerne.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu