Læsetid: 2 min.

EU-splittelse om vold i Beograd

EU fordømte torsdagens oprør i Beograd, men der er EU-splittelse om, hvorvidt balladen skal bremse EU's samarbejde og medlemsforhandlinger med Serbien
23. februar 2008

Kontakterne mellem EU og Serbien skal afbrydes, og forhandlingerne om et fremtidigt serbisk EU-medlemskab stilles i bero, så længe der er voldelige protester mod Kosovos uafhængighed.

Det mener EU's udenrigspolitiske koordinator, Javier Solana, som vil lægge forhandlingerne på is, indtil der er ro i Serbiens hovedstad, hvor demonstranter torsdag satte ild til den amerikanske ambassade i forbindelse med en stor demonstration mod Kosovos løsrivelse.

Omvendt mener EU's udvidelseskommissær, Olli Rehn, ikke, at de voldelige optøjer skal have konsekvenser for samarbejdet.

En talskvinde for kommissæren sagde på et pressemøde i går middag, at EU-Kommissionens holdning ikke er ændret, hvilket betyder, at man fortsat gerne vil undertegne aftaler med Beograd om at bringe Serbien nærmere EU-medlemskab.

Selv hvis de grove brud på international ret fortsætter, eksempelvis i form af flere ambassadeangreb, ville Krisztina Nagy ikke lægge op til en skærpet holdning fra Kommissionens side.

"Det vil jeg ikke gøre mig spekulationer om nu," sagde hun på pressemødet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu