Læsetid: 1 min.

Flere lukkedage i kommuner

Udland
26. februar 2008

"Desværre, institutionen holder lukket. "

Den besked vil forældre i en række kommuner oftere få i år. En opgørelse fra Jydske Vestkysten viser, at alene i det sydjyske område har fem ud af ni kommuner udvidet antallet af lukkedage i 2008. Lukkedagene omfatter børnehaver, vuggestuer, dagpleje og sfo.

"Det er et spørgsmål om at udnytte ressourcerne bedst muligt," siger Henrik Larsen (R), formand for Børne- og kulturudvalget i Kommunernes Landsforening (KL) og medlem af byrådet i Kolding, der har indført 17 nye lukkedage på dagplejen og tre på daginstitutionsområdet.

Kommunalordfører for Socialdemokraterne Rasmus Prehn mener, at regeringen ikke lever op til sit valgløfte om færre lukkedage.

"Finans- og velfærdsministeren skal nu stå til ansvar for dette angreb på landets børnefamilier og dermed kernevelfærden i Danmark. De to ministre skal forklare, hvorfor regeringen løber fra endnu et af sine valgløfter," siger Rasmus Prehn.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her