Note
Læsetid: 1 min.

Franske tropper klar til at gå i aktion

Udland
6. februar 2008

Franske soldater er klar til at hjælpe Tchads regering i kampen mod de oprørere, der i weekenden angreb landets hovedstad, Ndjamena. I går tilbød den franske præsident, Nicolas Sarkozy, at sende franske tropper ind i Tchad for at hjælpe den pressede regering og præsident Idriss Deby. Frankrig har i forvejen udstationeret 1.400 soldater i landet. Og hvis FN kræver det, vil de stå på regeringens side i kampene med oprørerne. "Den franske hær er ikke i landet for at kæmpe mod nogen, men det er op til FN's Sikkerhedsråd. Hvis Frankrig er nødt til at opfylde sin pligt, så gør vi det," sagde Sarkozy.

AFP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her