Nyhed
Læsetid: 1 min.

Jepsen-filmatisering bedste danske film

Bedste film, bedste instruktør og de bedste biroller - i alt var der otte Robert-statuetter til 'Kunsten at græde i kor', da filmakademiet uddelte sine priser
-Kunsten at græde i kor- blev årets bedste film og Jesper Asholt årets skuespiller ved Robert-prisuddelingen.

-Kunsten at græde i kor- blev årets bedste film og Jesper Asholt årets skuespiller ved Robert-prisuddelingen.

Søren Rønholt

Udland
4. februar 2008

Filmatiseringen af Erling Jepsens succesroman Kunsten at græde i kor levede op til favoritværdigheden, da Danmarks Film Akademi søndag aften uddelte sine Robert-statuetter for de bedste præstationer i dansk film i 2007.

Filmen modtog prisen for årets bedste danske spillefilm, og den blev en suveræn topscorer med hele otte trofæer. To af de øvrige gik til Jesper Asholt og Hanne Hedelund for bedste mandlige og kvindelige birolle.

Kunsten at græde i kor var instruktøren Peter Schønau Fogs første spillefilm, og han modtog en Robert som bedste instruktør. Filmen solgte knap 230.000 biografbilletter herhjemme og har med stor succes deltaget i en række internationale festivaler. Den modtog Nordisk Råds Filmpris og var indstillet som Danmarks bud på en Oscar-nominering.

Ingen priser til 'Ekko'

Prisuddelingen foregik på KulturDoc på Holmen i København. Her modtog Lars Brygmann prisen for bedste mandlige hovedrolle i Hvid nat, mens svenske Noomi Rapace blev hyldet for bedste kvindelige hovedrolle i den danske instruktør Simon Stahos Daisy Diamond.

Priserne var fordelt på seks af sidste års danske premierer.

Hvid nat stillede også op som et bud på årets bedste danske film og mødte i alt med seks nomineringer, men måtte nøjes med prisen til Lars Brygmann. En endnu hårdere skæbne led Anders Morgenthalers Ekko: Syv nomineringer - og ikke en eneste Robert.

De fortabte sjæles ø, instrueret af Nikolaj Arcel, blev hædret med en Robert for bedste børne- og ungdomsfilm og modtog yderligere fire priser. Desuden var der to priser til Ole Bornedals Kærlighed på film og én til børnefilmen Karlas kabale.

Danmarks Film Akademi blev stiftet i 1982 af en række personer med tilknytning til branchen. Robert-priserne består af en statuette, som blev skabt af billedhuggeren Robert Jacobsen, og de har været uddelt siden 1984.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her