Note
Læsetid: 1 min.

Kold skulder til Gates

Udland
2. februar 2008

USA's forsvarsminister, Robert Gates, får en kold skulder af tyske politikere efter at have givet sin nære allierede en opsang for forbundshærens indsats i Afghanistan. I et brev til sin tyske kollega, Franz Josef Jung, kræver Gates ellers, at Tyskland sender flere soldater til det krigshærgede land, så ISAF-styrken kan udvides med 3.200 soldater. Konkret forlanger Gates det tyske mandat fordoblet og tyske kamptropper sendt til Sydafghanistan. Både forsvarsminister Jung og udenrigsminister Frank-Walter Steinmeier afviste i går det amerikanske krav med henvisning til den udvidede tyske indsats andre steder i Afghanistan.

ritzau/AP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her