Læsetid: 1 min.

Mægling slået fejl

14. februar 2008

Sydafrikas forsøg på at mægle i striden mellem Zimbabwes regering og landets største oppositionsparti er slået fejl. Det siger lederen af oppositionspartiet, Morgan Tsvangirai. Sydafrikas præsident, Thabo Mbeki, har forsøgt at mægle for at løse den politiske krise i Zimbabwe forud for valget i næste måned. Men ifølge Tsvangirai har Mbeki ikke været "hård" nok over for Zimbabwes mangeårige præsident, Robert Mugabe. Tsvangirai opfordrer derfor Mbeki til at opgive sin "bløde" linje over for Mugabe. Tsvangirai siger, at Zimbabwes politiske og økonomiske problemer risikerer at få store konsekvenser for nabolandet Sydafrika.

ritzau/Reuters

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu