Læsetid: 1 min.

Rice og Milliband på visit i Talebanhøjborg

8. februar 2008

USA's udenrigsminister, Condoleezza Rice, og hendes britiske kollega, David Miliband, besøgte i går uanmeldt Afghanistan i et forsøg på at demonstrere vestligt sammenhold i kampen mod den islamiske talebanbevægelse i landet. Besøget falder sammen med, at NATO's forsvarsministre mødes i Litauens hovedstad, Vilnius, for at diskutere, om nogle medlemslande trækker mere af læsset i Afghanistan end andre. Rice og Miliband besøgte både Kabul og den urohærgede sydlige provins Kandahar, hvor NATO-styrker har betydelige vanskeligheder med at nedkæmpe Taliban.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvad saa..? Det nytter jo ikke nu. Eneste losning er at fremmede tropper isaer Danmark skal traekke sig ud af Afghanistan. NATO har ingen plan. Danske soldater "betaler" uden grund sit liv. USA og NATO landene skrides og USAs Gates truer med deling af NATO. Saa det er bedst at danske soldater traekkes ud af Afghanistan.

Bare for en ordens skyld: Det er ikke kun vestlige soldater, der slår folk ihjel i Afghanistan. Afghanerne selv - især talebanpsykopaterne - gør bestemt deres del af arbejdet. Når man hører folk som Fatma og Taslim, kunne man få det indtryk, at der ville blive fred og ingen fare i Afghanistan, bare Vesten trak sig ud.

Det gør der ikke.

Per Vadmand! det er helt sikkert at der kommer fred når Vesten trækker sig ud af Afghanistan. Med tilbagtræning mener ikke kun militæret, men også al indblanding, der forårsager borgkrige efter besættelses tropper. Så hvis vesten trækker sig fuldstændug ud af Afghanistan, så kommer med sikkerhed Fred i landet.

Dear Per Vanmand. Jeg har idag read en digt paa en vaeg i Kabul, vil jeg dele med dig

Dette er en digt vil jeg hermed oversatte
Denne digt er lavet af Hr. Shida, der blev martyret under Sovet krig:

ذره خاک وطن را به کرملین ندهم
بخدا جان دهم وخاک به واشنگتن ندهم

منکه افغانم و اسلام بود آئینم
نه به انگلیس غلام ونه فدای چینم

Vi vil ikke give nano-dele af mit land til Kremel( Maskova)
For Allah.vil jeg give mit liv, men ikke giver landet til Washington
Jeg er Afghan og Islam er min TRO
Er jeg ikke UKs marionet og heller ikke til Kina

Jeg nægter simpelthen at tro på, at Taslim og Fatima er så naive, at de tror, der ville blive fred i Afghanistan, hvis Vesten trak sig ud.

Der vil stadig være masser af fanatikere, der vil "give deres liv" - og især tage andres - "for Allah" - indtil den dag talebanere og krigsherrer har udryddet hinanden. SÅ bliver der fred.

Gravens fred.