Læsetid: 1 min.

S tilbyder regeringen en hurtig aftale

12. februar 2008

Socialdemokraterne er så frustrerede over de fastkørte forhandlinger om en ny energiaftale, at partiet nu rækker hånden frem mod regeringen og opfordrer til en hurtig aftale om de ting, der relativt nemt kan opnås enighed om.

Det gælder tre områder: udbygning af den vedvarende energi, mål og virkemidler for energibesparelser samt satsning på forskning og udvikling.

Det oplyser Socialdemokraternes energiordfører, Mette Gjerskov, efter at klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) i sidste uge måtte rejse til Indien uden at have fået en hjemlig energiaftale på plads.

ritzau

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

S kan nok godt opgive at få fat på Energiministeren de næste 6 år.

For ca. 6 år siden begyndte Nordpolen for alvor at smelte, og det skulle Connie Hedegaard bruge ca. 6 år på at vise hele verden ved at lave flyrejser dertil.

Man skulle nok tro, at det var overstået nu, men nej, for nu er Sydpolen også begyndt at smelte, så nu skal hun nok ud og flyve i ca. 6 år mere....

Jeg vil i øvrigt anbefale S, at man undlader alt for voldsomme og mangeårige planer.
Det lyder til, at Regeringen endelig er indstillet på, at der skal forskes, og da forskningen også har været skammeligt dysadministreret de sidste 6 år, så er det meget tænkeligt, at der indenfor et par år vil komme nogle væsentlige nyheder, som det vil være en fordel hurtigt at kunne indbygge i allerede kørende aftaler, og det kan være meget vigtigt, at der stadig er midler til helt nye aftaler og planer i de kommende år.

Det er godt nok med de store linjer:
http://socialdemokratiet.dk/default.aspx?func=article.view&id=164173

Men jeg savner S i den daglige miljødebat.
De må f.eks. gerne stå meget mere på nakken af Helge Sander for at få ham til at bevilge flere penge til forskning i vindkraft.

Jeg savner at høre et større forskningsmæssigt engagement.
Vi kan nok altid få en politikers spontane pressekommentar, om hvordan det går Danmark i fodbold.
Men hvad vil han svare, hvis han bliver spurgt om, hvordan det går med at opfinde den mest økonomiske måde at gemme vindmølleenergi på..??

Kommer Danmark først med en ringgenerator, hvordan går det med udviklingen af vindmøllernes virkningsgrad, og hvor mange års holdbarhed er danske vindmøller nu kommet op på..??

Det ved han sandsynligvis ikke, og det er efter min mening en stor fejl. Politikerne skal rumme de store linjer, men de skal også kunne rumme konkrete og specifikke sager i vigtige spørgsmål.

Det er selvfølgelig pressens ansvar at spørge rigtigt og i tide, men et parti har også selv et ansvar for at sætte sin dagsorden.
Og vil man noget indenfor klima og miljø, så er det uden tvivl vigtigt at have fingeren på pulsen og skabe politisk offentlig opmærksom om de presserende emner.

I sociale og sundhedsmæssige spørgsmål bliver vi slæbt rundt på overbelagte hospitalsgange og plejehjem. Vi diskuterer hvor tit de gamle og syge skal bades, vendes og skiftes osv. osv.. helt ned i detaljen, og vi hører om det i pressen, hvergang noget skal forbedres.

Jeg vil gerne bede om den samme ildhu, når det gælder forskning i bæredygtig økologisk produktion som f.eks. vindenergi.

Helle Thorning var på et tidspunkt på TV for at sige, at S ønsker GPS-sendere i alle biler, så man altid kan følge dem og benytte varierede trafikafgifter alt efter, om der køres i myldretiden, og om der benyttes en uønsket eller dyr vej.
Sådan nogle udmeldinger er meget relevante sammen med en hård kritik af Regeringen, fordi den er passiv og ineffektiv på miljø- og klimaområdet.

Ovenstående er betragtninger ud fra, hvad, jeg er overbevist om, vil gavne partiet. Personligt ville jeg foretrække skrappere krav til Danmark, end EU har opstillet, og jeg vil anbefale et langt større statsligt engagement blandt andet gennem Forsvaret og ved etableringen af et nyt gigantisk vindmølleværft med forsøgsstation til en nyetableret vindmølleflådes projekter.
Det kunne hjælpe med at give meningsfyldt håb, idealisme og stolthed tilbage til et samfund i mere eller mindre moralsk krise.
Endvidere mener jeg, at der hurtigt skal etableres et nært samarbejde med Kina i vindmølleudviklingen.
Kina kan hjælpe Danmark med udviklingen af vindmølleluftskibe (måske flyvende vindmølletæpper) og en mere rentabel vindmølleproduktion.
Vi kan også lære meget af Kinas populationskontrolsystem, og samtidig vil et samarbejde med Kina forøge mulighederne for at få den 3. verden mere med i klimakampen.

Så blev der indgået en energiaftale forceret før weekenden, fordi der ikke har været tid til det i de sidste 16 måneder.
http://nyhederne.tv2.dk/baggrund/article.php/id-10528430.html
http://www.ens.dk/sw65608.asp
http://www.ens.dk/graphics/Energipolitik/dansk_energipolitik/politiske_a...

Jeg så i TV, at alle så glade ud, fordi de regnede med at få deres fingeraftryk på aftalen.
Det er jo smuk konsensus (EHL dog undtaget), og jeg vil da heller ikke bestride, at det var vigtigt og på høje tid, at aftalen blev indgået.

Hvad, der skuffer mig, er en tilsyneladende nedprioritering og en fortsat mangel på reelle visioner.
Nu er der ro på den front de næste fire år, og Connie Hedegaard er tilfreds med Danmarks og hendes eget grundlag til det store år 2009.

Det er som om, at politikerne endnu ikke har forstået, hvor vigtig energiforsyningen er for hele vores civilisation både nu og i al levende fremtid.

Selvom jeg for mange år siden har dømt nøl, når det gælder udviklingen af alternativ energi i Danmark, så havde jeg faktisk været tilgivende, hvis man havde brugt årene til intensiv forskning.
Men det har man mildest talt ikke.

Nu har man for de næste fire år fordoblet de beskedne bevillinger til vindmølleforskning.
Det gør dem selvfølgelig ikke dobbelt så beskedne, men enhver ved, at en fordobling ikke er meget, hvis det er nul, der fordobles.
Og det ser ikke engang ud til, at det er oppositionen, der har presset på for at få mere forskning.
I aftalen ser det ud til, at det er Regeringen og Dansk Folkeparti, der har opprioriteret forskning.

Så alt ialt må jeg ud fra aftalen sige, at det er meget utydeligt, hvilket parti i folketinget, der er det grønneste.
Farvepalettens udbud er gennemgående gråt i gråt.

Måske står man sig ligefrem ved at stemme på DF, hvis man ønsker et bæredygtigt Danmark.
Deres stramme udlændingepolitik vil formentlig bevirke mindre overbefolkning og dermed gøre det betydeligt nemmere at opnå 100% vedvarende energi og reducere overbelastningen af miljøet.

Men dybest set må min konklusion blive, at vi stadig mangler et nyt parti med grønne bæredygtige visioner som førsteprioritet.
Det er selvfølgelig tilladt at presse på og håbe på nogle gode ekstra aftaler i de næste par år, men mit umiddelbare gæt er desværre, at det nok er tidsspilde.