Note
Læsetid: 1 min.

Sarksjan vinder præsidentvalg i Armenien

Udland
21. februar 2008

Armeniens premierminister, Sersj Sarksjan, bliver landets nye præsident, viser resultater fra landets centrale valgkommission. Med 85 pct. af stemmerne talt op kunne ingen af de andre kandidater indhente Sarksjan, der har fået over halvdelen af stemmerne og dermed undgår at skulle ud i endnu en valgrunde. Allerede inden valgstederne lukkede ved tirsdagens valg, anklagede modstandere Sarksjan for at stå bag valgsvindel, og oppositionen har indkaldt til et massemøde i hovedstaden Jerevan onsdag. OSCE ventes at aflægge rapport om valgforløbet onsdag.

ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her