Læsetid: 1 min.

Tyskland og Lichtenstein i bankstrid

De tyske myndigheders forsøg på at opspore omkring 1.000 'prominente' skattesnydere truer nu med at endei en diplomatisk krise med miniputstaten Liechtenstein
21. februar 2008

De tyske myndigheders forsøg på at opspore omkring 1.000 'prominente' skattesnydere truer nu med at endei en diplomatisk krise med miniputstaten Liechtenstein.

Kronprins Alois, det fungerende statsoverhoved i Liechtenstein, anklagede Tyskland for at stå bag et "angreb" på hans land. Han mener, at det tyske efterretningsvæsen brugte illegale metoder, blandt andet ved at bestikke informanter i bankverdenen til at udlevere oversigter over deres tyske kunder. Det er ifølge kronprinsen en overtrædelse af bankhemmeligheden - Liechtensteins absolutte guldæg. Den rasende kronprins kaldte tyskernes fremgangsmåder "højst suspekte". "Tyskland er åbenbart storimportør af stjålne varer", sagde prins Alois.

Tyskland afviser anklagerne: "Det er ikke et angreb på Liechtenstein. Det er et angreb på tyske kriminelle", sagde en talsmand for landets finansminister. Sagen menes at være den største skatteskandale i Tyskland. Mandag ransagede tysk politi omkring 100 'fornemme adresser' rundt omkring i Tyskland for at finde beviser på, at ejerne havde hemmelige bankkonti i udlandet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu