Læsetid: 3 min.

Blogger for farmand

John McCains datter Meghan blogger for vildt for sin far på McCainBlogette.com
Meghan McCain tror ikke, at hendes far rigtig fattede, hvad hun lavede i begyndelsen med sin blog. - Nu er han stolt af det, vi har opnået med bloggen,- ytrer skorpionen.

Meghan McCain tror ikke, at hendes far rigtig fattede, hvad hun lavede i begyndelsen med sin blog. - Nu er han stolt af det, vi har opnået med bloggen,- ytrer skorpionen.

29. marts 2008

John McCain er ingen vårhare. Præsidentkandidaten, der siger, han taler lige ud af ad landevejen, fylder 72 i august. Og i hans kampagnevideoer optræder en stribe endnu ældre mænd i grynede versioner: Både Teddy Roosevelt og Winston Churchill er med, når kandidaten skal stives af. I det hele taget spilles Vietnamveteranens modenhed som et stærkt kort. Og det er jo sikkert meget fornuftigt. Det er endda også skægt nogle gange. For eksempel når han bider af en ung mand og kalder ham you little jerk, fordi grønskollingen ved et valgmøde formaster sig til at spørge, om ikke McCain er bange for at få Alzheimers eller dø i embedet. Kandidaten tilføjer grinende, at hans børn (han har syv!) faktisk længe har ment, at han ikke er helt med. Men en af hans døtre synes tilsyneladende alligevel, at daddy er cool. I hvert fald har den 23-årige Meghan McCain hevet adskillige måneder ud af kalenderen for at hoppe på fars kampagne og dokumentere det hele på McCainBlogette.com. Her har Meghan to med-blogetter, Heather og Shannon, henholdsvis fotograf/Vædder og filmproducent/Stenbuk. Selv er Meghan Skorpion. Så er rammen ligesom sat - og det er jo altså ikke en, der leverer benhård politisk analyse: Bloggen består hovedsagligt af en række håndholdte små videor, der tydeligvis er produceret med nettet for øje, hvor Meghan med store runde øjne og i ungdomssprog taler fra kampagnens baglokaler: Det vil sige bussen (McCains såkaldte Straight Talk Express) og endeløse lobbyer på endeløse hoteller. Der er kampagnemedarbejdere på slap line, en plastikost med McCain-klistermærker og et nærbillede af fru McCains sutsko, som hun åbenbart først skyder, når hun går på scenen.

Far er bare stolt

Vi er med, når Bush den Ældre mødes med McCain for at give ham sin anbefaling. Meghans voiceover er spændt på den pigede måde: Tænk sig, sikkerhedsfolkene hævede mange øjenbryn ved synet af de unge kvinder, der gik helt tæt på både ekspræsidenten og kandidaten! Og Barbara Bush var bare så sød og livlig! Hun sagde, hun glædede sig til sit barnebarns forestående bryllup! Alle byerne, blogetterne besøger, er "amazing", og det er på ægte kandidatvis altid skønt at være tilbage. Kandidaten, han ligner en glad mand. Ikke at han som sådan smiler til kameraet. I det hele taget virker han ikke helt med på, hvad det er, de unge kvinder egentlig har gang i.

"Jeg tror ikke, at far rigtig fattede, hvad jeg lavede i begyndelsen. Han lod mig bare udvikle ideen. Men nu er han stolt af det, vi har opnået med bloggen. Og han elsker at have Heather, Shannon og mig omkring sig. Det giver en mere ungdommelig og sjov stemning på kampagnen," som Meghan udtaler til den britiske avis The Observer. Hun er forresten ikke altid enig med sin far. Men som hun siger, er det umuligt at finde en kandidat, man er 100 pct. i overensstemmelse med. På spørgsmålet, om hun selv ønsker sig en politisk karriere, svarer hun prompte: "Aldrig!" Og tilføjer: "Men hvis jeg bliver førstedatter, vil jeg gøre alt for at gøre en forskel. Det er vigtigt for mig, at noget så isolerende som politik bliver mere tilgængeligt for folk."

Meghan har nået sit mål. Hendes lange sorte vipper er i hvert fald i øjenhøjde. Og Teddy Roosevelt og Winston Churchill i underholdende og levende selskab.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu