Læsetid: 2 min.

Fogh: Vi skal bakke op om soldaterne

Det er afgørende, at vi i denne vanskelige situation bakker fuldt op om den danske indsats i Afghanistan, siger statsministeren.
Udland
27. marts 2008

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) modtog onsdag meddelelsen om, at en dansk soldat var blevet dræbt og en anden såret under kamphandlinger i Helmanprovinsen i Afghanistan.

- Mine tanker og allerdybeste medfølelse går i denne tragiske situation først og fremmest til den dræbtes familie og de pårørende, siger statsministeren i en udtalelse.

Han appellerer til fortsat opbakning til den danske indsats i Afghanistan.

- Det er afgørende, at vi i denne vanskelige situation bakker fuldt op om forsvaret og soldaternes kammerater i det sydlige Afghanistan, som yder et vigtigt bidrag til at skabe frihed, sikkerhed og demokrati for den afghanske befolkning, fremhæver statsministeren.

Danmark har nu mistet 14 soldater i Afghanistan. Onsdag kom patrulje i kamp mod Taliban i Helmandprovinsen, og det kostede én dræbt og én såret.

En dansk soldat mistede onsdag livet, mens en anden blev såret under kampe i Helmandprovinsen i Afghanistan. Den dræbte er konstabel Anders Bjørn Storgaard fra Taastrup vest for København, oplyser Hærens Operative Kommando, HOK. Begge konstabler tilhørte det mekaniserede infanterikompagni fra Den Kongelige Livgarde i Høvelte.

Hermed er 14 danske soldater omkommet i landet siden 2002, to af dem så sent som den 6. marts.

Under en patrulje kom en dansk enhed i kamp med talibanstyrker ca. 20 km nordøst for byen Gereshk. Danskerne blev beskudt med håndvåben og morterer, men med støtte udefra lykkedes det dem at fortrænge fjenden.

Enheden var onsdag aften tilbage i lejren. Den sårede soldat blev behandlet på felthospitalet og har talt med sine nærmeste pårørende.

Chefen for HOK, Poul Kiærskou, beklager hændelsen på HOK's hjemmeside.

- Det er hårdt og ubarmhjertigt for soldaternes familie og venner. Det er også hårdt for den danske styrke, der til trods for tabet af en god kollega fortsætter med at løse sine opgaver, siger Poul Kiærskou.
Forsvarsminister Søren Gade er dybt berørt af den tragiske hændelse.

- Det er dybt tragisk, at kampen for stabilitet i Afghanistan og sikkerhed i verden igen har krævet danske ofre. Mine tanker går derfor også til alle de danske soldater, som fortsat bidrager til den vigtige indsats i Afghanistan.

- Det er med stor sorg, at jeg har modtaget meddelelsen om, at endnu en dansk soldat har mistet livet, og at en anden dansk soldat er blevet såret under kamphandlinger i det sydlige Afghanistan. Mine tanker og dybeste medfølelse går i denne stund til soldaternes pårørende, familie og venner, siger Søren Gade.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Bakke op om soldaterne? Eller bakke op om invasionen? Well, det kan vel komme ud på eet.

Nej der skal ikke bakkes op om de soldater
havde det været værnepligtige soldater der havde været sendt afsted, så havde det været ok med opbakning til soldaterne (ikke missionen), men det er det ikke.
det er folk der har truffet et valg, som idet mindste jeg ikke er enig i, og derfor jeg derfor heller ikke er forpligtiget til at støtte.

Det eneste valg soldaterne har truffet, er at være soldater. Det kan man selvfølelig også være uenig i, men det har ikke meget at gøre med den siddende regerings politik.

Enig med John E. Hvorfor skal vi føle os forpligetde til at støtte en krig hvor Danmark helt entydigt optræder som agressor og besættelsesmagt?

Nu er der min sandten nogen, der har fået den vanvittige idé at lave et monument ude ved Marselisborg, der hvor der i forvejen er et for faldne danskere i første verdenskrig.

Et monument over faldne danske soldater i Irak og Afghanistan!

En skamstøtte ville snarere være berettiget, en skamstøtte over Fogh-regeringen.

Ulrik Høstblomst

Kim

Det er ikke sandt...

Vi har Nurnberg-dommene over nazisterne efter Anden Verdenskrig der entydigt siger at det enkelte individ er ansvarlig for sine egne handlinger og ikke kan opnå straffrihed ved at henvise til at man handlede efter ordre.

Dermed får soldaterne ikke ansvar for den siddende regerings politik men for at implementere denne politik i praksis - uanset omkostningerne kan være direkte forbryderiske.

Anders Fogh Rasmussen:

”Det er afgørende, at vi i denne vanskelige situation bakker fuldt op om forsvaret og soldaternes kammerater i det sydlige Afghanistan, som yder et vigtigt bidrag til at skabe frihed, sikkerhed og demokrati for den afghanske befolkning, fremhæver statsministeren.”

Det er afgørende at nogen forsøger at redde Danmarks ære ved at sige fra overfor vores lands meget lidt flatterende rolle som halehæng til USA's neoimperialistiske og militaristiske eventyr. Danmark optræder i Afghanistan som agressor og brutal besættelsesmagt, og fortjener bestemt ikke nogen opbakning.

Anders Fogh Rasmussen er qua sin rolle i diverse ulovlige angrebskrige at betragte som en af de største nulevende krigsforbrydere i verden, og dermed er de soldater, der hjælper statsministeren med sit forehavende slet og ret at betragte som professionelle lejemordere ansat af regeringen.

Ulrik,

Hej Igen, ja alle er personligt ansvarlige for deres egne handlinger, men nu er der jo, selvom du måske gerne vil kalde det det, ikke tale om, at de danske soldater udfører statsgodkendte krigsforbrydelser. Hvis det var tilfældet havde de pligt til at nægte.

Derimod er det langt fra sikkert, at de nødvendigvis er enige i den førte politik. De passer bare deres arbejde.

Hans Jørgen Lassen,

Det er sgu for usselt. Når folketinget sender drengene ud for at kæmpe på den anden side jorden, er det kun rimeligt, at de, der bringer det ultimative offer for deres land, også bliver påskønnet, hvor fattig den tak end er.

"The pioneers of a warless world are the young men and women,
who refuse military service"

- Albert Einstein

http://www.youtube.com/watch?v=UtBcTwd3wRM

Universal Soldier - Buffy Sainte-Marie
Skrevet af Buffy Sainte-Marie og handler om individuel ansvarlighed for krig.

http://www.creative-native.com/lyrics/univelyr.htm
Universal Soldier - Written by Buffy Sainte-Marie.

He's five feet two and he's six feet four
He fights with missiles and with spears
He's all of 31 and he's only 17
He's been a soldier for a thousand years

He's a Catholic, a Hindu, an atheist, a Jain,
a Buddhist and a Baptist and a Jew
and he knows he shouldn't kill
and he knows he always will
kill you for me my friend and me for you

And he's fighting for Canada,
he's fighting for France,
he's fighting for the USA,
and he's fighting for the Russians
and he's fighting for Japan,
and he thinks we'll put an end to war this way

And he's fighting for Democracy
and fighting for the Reds
He says it's for the peace of all
He's the one who must decide
who's to live and who's to die
and he never sees the writing on the walls

But without him how would Hitler have
condemned him at Dachau
Without him Caesar would have stood alone
He's the one who gives his body
as a weapon to a war
and without him all this killing can't go on

He's the universal soldier and he
really is to blame
His orders come from far away no more
They come from him, and you, and me
and brothers can't you see
this is not the way we put an end to war

Fogh R. er jo en løgner, kriminel, krigsforbryder. Folk, der stemmer på ham, er hjernedøde. Både invasionen og besættelsen af Irak og Afghanistan er vanvittig og kriminel. Soldaterne er ligeså vanvittige og kriminelle, som de politikere, der har bestemt det. Til sidst vil United Bluff, DK, etc. blive slået og fordrevet fra både Irak og Afghanistan. Folk bryder sig ikke om at blive besat af Blackwater eller danskere for den sags skyld. Lad os håbe at Fogh R. snart bliver arresteret og stillet for retten i Haag. ALT hvad Bush, Blair og Fogh R. sagde som begrundelse for invasionen og besættelsen af Irak var LØGN. Folk er syge i hovedet, når de stemmer på sådan en forbryder, der også ødelægger landet-f.eks. fjernes nu 431 mill. fra skolerne. SVINERI !