Læsetid: 1 min.

Forvirring om Mugabes nye lov

13. marts 2008

Robert Mugabe er en mand fuld af overraskelser. Zimbabwes præsident tog også landets udenlandske virksomheder på sengen, da han i sidste uge underskrev en nationaliseringslov, der pålægger udenlandske virksomheder at overgive kontrollen til Zimbabwe. Loven har været annonceret et stykke tid, og landets udenlandske virksomheder var indstillet på, at de før eller siden måtte søge lokale samarbejdspartnere, som kunne overtage 51 procent af virksomhederne. Det nye er, at loven sandsynligvis betyder, at de samtidig skal overdrage 25 procent til regeringen. En af de virksomheder, som nu overvejer sin fremtid i landet, er den britiske finansvirksomhed Barclays, der har 1.200 ansatte og omkring 187.000 kunder i landet. "Detaljerne om, hvordan loven vil blive implementeret, er uklare. Når vi har fået flere informationer, må vi beslutte os for, hvilket skridt vi vil tage," siger en talsmand for Barclays til den britiske avis Independent. Flere observatører mener, at det overraskende skridt kommer som en del af Mugabes kamp mod sin tidligere finansminister Simba Makoni op til valget senere på måneden. Zimbabwe står midt i en omfattende sultkatastrofe, og økonomien lider hårdt under en inflation på 100.000 procent.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu