Læsetid: 5 min.

Landet, der ikke eksisterer, vil følge Kosovos eksempel

Med den internationale anerkendelse af Kosovo er der skabt en præcedens, som man meget gerne vil følge i den lille 'udbryder-provins' Abkhasien, der officielt stadig er en del af Georgien - det vil Vesten ikke høre tale om, men i Rusland møder ønsket forståelse
27. marts 2008

SUKHUMI, Abkhasien - Under det røde, hvide og grønne abkhasiske flag tjekker grænsevagterne de indrejsendes papirer ved broen over floden Psou, umiddelbart uden for den russiske by Sochi.

"Velkommen til Abkhasien," siger en fuldskægget officer med solbriller og inhalerer en dosis røg fra sin cigarillo. "Og nyd Deres ophold i vores land."

Abkhasien har både en præsident, et flag, en nationalhymne, ja selv et visum-system for besøgende udlændinge. Alligevel figurerer landet ikke på noget landkort, for officielt er dette smalle stykke subtropiske kystlinje langs Sortehavet med et indbyggertal på blot 170.000 stadig en provins i Georgien.

Men siden en beskidt krig i begyndelsen af 1990'erne har denne provins de facto fungeret som en uafhængig stat, og da Kosovo nu har fået anerkendt sin uafhængighed af store dele af det internationale samfund, håber abkhaserne på en lignende gunst.

Ikke så snart havde Kosovo således erklæret sig uafhængigt, før det abkhasiske parlament, der har til huse ved strandpromenaden i hovedstaden Sukhumi, udsendte en officiel anmodning om international anerkendelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu