Læsetid: 1 min.

Minister vil stramme loven

25. marts 2008

Ankestyrelsen skal have bedre muligheder for at gribe ind i kommunernes håndtering af børnesager, mener velfærdsminister Karen Jespersen (V). I dag kan Ankestyrelsen gå ind i de sager, som kommunerne ikke formår at løfte, og eksempelvis pålægge kommunerne at anbringe et barn. Ifølge Karen Jespersen får styrelsen nu flere beføjelser på dette område. Blandt andet skal den kunne sætte tidsfrister for, hvor lang tid der må gå med at behandle børnesager. Søndag opfordrede foreningen Børns Vilkår ministeren til at gribe ind over for de kommuner, der svigter den forebyggende indsats over for børn og unge. Det skete med udgangspunkt i mordet på det 16-årige avisbud på Amager.

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu