Note
Læsetid: 1 min.

Olien runder 106 dollar

Udland
8. marts 2008

En tønde olie blev i aftes handlet til 106,54 dollar per tønde i New York. Dermed er den gamle rekord på 105,97 dollar fra i forgårs slået. Oliehandlere begrunder stigningen med den stadig svagere dollar parret med efterspørgslen. I London satte olieprisen også rekord, da en tønde i går eftermiddag blev handlet til 103,98 dollar. Presset på olieprisen i den seneste uge er desuden øget på grund af et uventet fald i de amerikanske oliereserver. Samtidig har landene i Organisationen af Olieeksporterende Lande (OPEC) besluttet at fortsætte med en uændret produktion i stedet for at sende mere olie på markedet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her