Note
Læsetid: 1 min.

Terrorangreb på kinesisk fly

Udland
10. marts 2008

Besætningen på kinesisk passagerfly fra selskabet China Southern måtte i sidste uge foretage en nødlanding, efter at nogle passagerer forsøgte at forårsage en katastrofe med sprængstoffer om bord, sagde guvernøren i den ustabile nordvestlige Xinjiang-provins i går. Det kinesiske nyhedsbureau Xinhua skriver, at myndighederne direkte har forhindret et planlagt terrorangreb. Passagerflyet nødlandede i den muslimske Gansu-provins’ hovedstad Lanzhou sidste fredag med kurs mod Beijing. En kilde tæt på begivenhederne oplyser til Reuters, at mindst to passagerer fra afgang CZ6901 blev anholdt og taget med til afhøring, efter at der blev fundet eksplosivt materiale på et af flyets toiletter. Der bor omkring otte millioner muslimske uighurer i den olierige provins Xinjiang, som føler sig hægtet af og presset af Kinas stadig mere succesrige flertalsbefolkning. Uighurerne har tyrkiske rødder og kulturelle og sproglige bånd til centralasiaterne, og en fremtrædende kinesisk embedsmand har tidligere advaret om, at muslimerne planlægger terrorangreb mod sommerens Olympiske Lege i Beijing. Kommuniststyret har udpeget terrorisme som den værste trussel mod OL.

ritzau/Reuter

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her