Note
Læsetid: 1 min.

Albanien og Kroatien fik billet til NATO

Udland
4. april 2008

Klapsalver brød ud, da ministre fra de 26 NATO-lande i går inviterede Albanien og Kroatien ind i alliancen - formentlig fra 2009. "At optage Albanien og Kroatien vil øge alliancens evne til at imødegå udfordringerne i dag og i fremtiden," lød det i en fra Nato-topmødet i Bukarest. Ifølge NATO's generalsekretær, Hoop Scheffer, har de to lande "god grund til at være stolte", men nærmest i samme åndedrag beklagede han, at Makedonien ikke kommer med nu pga. græsk veto. Landets statsminister Nikola Gruevski rasede utilsløret, da vetoet forhindrede landets NATO-entré.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her