Læsetid: 1 min.

Dalai Lama truer med at trække sig

14. april 2008

Tibetanernes åndelige eksilleder, Dalai Lama, er ved at få nok af volden i Tibet.

"Hvis volden kommer ud af kontrol, er min eneste mulighed at gå af," sagde han i går på en pressekonference i Seattle, USA. Kinas regering har beskyldt eksillederen for at stå bag sidste måneds uroligheder i Lhasa. Disse uroligheder bredte sig til andre områder i Kina med tibetanske befolkningsgrupper. Dalai Lama gentog i går, at han ikke skubber på for en uafhængig stat og sagde, at "vold er helt forkert". Eksillederen har før opfordret Kinas ledelse til en dialog for at få løst stridighederne.

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu