Læsetid: 2 min.

EU-debat igen skudt til hjørne

Vedtagelsen af Lissabon-traktaten burde have åbnet for en debat om EU-forbeholdene. Men sådan kommer det ikke til at gå, vurderer ekspert
25. april 2008

I går vedtog Folketinget den Lissab0n-traktat, der fra næste år skal gøre samarbejdet mellem de 27 lande i EU mere effektivt.

Så skulle man tro, at politikerne langt om længe var klar til at diskutere de kommende folkeafstemninger om afskaffelse af de fire danske EU-forbehold. Men det er de ikke, vurderer EU-ekspert Marlene Wind fra Københavns Universitet. Nu skal danskerne nemlig vente på den rapport, som Folketinget har bestilt fra Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) om konsekvenserne af de danske forbehold. Den er færdig i slutningen af juni.

"Det er et klart forsøg på at inddæmme en debat fra politikerens side, når de siger, at man ikke kan diskutere noget, før der ligger en rapport. Hvis man lod debatten køre i månedsvis, ville man ikke kunne kontrollere, hvilke kaniner, der kom op af hatten fra diverse EU-skeptikere. Man prøver altså at sætte sig på debatten og kontrollere den," siger hun.

Ifølge Marlene Wind skal man frem til efteråret, før politikerne vil diskutere EU igen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu