Læsetid: 2 min.

EU i intern strid om gavnen af biobrændstof

Skyldes de høje fødevarepriser efterspørgsel på biobrændstoffer? Det spørgsmål driller EU-Kommissionen, og der siver flere og flere rygter ud om, at Kommissionen er i dyb indre strid med sig selv. Nu har formand José M. Barroso bestilt en stor analyse om emnet
EU kan ikke blive enig med sig selv om afgrøder til bio-brændstof vil være af det onde eller det gode. En avanceret californisk benzintank i San Diego sælger både ethanol og bio-diesel til konkurrencedygtige priser sammenlignet med de tre traditionelle slags drivmiddel til tanken.

EU kan ikke blive enig med sig selv om afgrøder til bio-brændstof vil være af det onde eller det gode. En avanceret californisk benzintank i San Diego sælger både ethanol og bio-diesel til konkurrencedygtige priser sammenlignet med de tre traditionelle slags drivmiddel til tanken.

Chris Park

26. april 2008

BRUXELLES - Det er fejl og sortsyn, når biobrændstoffer i debatten bliver knyttet til de stigende fødevarepriser. Det mener EU's landbrugskommissær, Mariann Fischer Boel, ifølge Ritzau.

Mens Fischer Boel frikender biobrændstofferne for at have nogen sammenhæng med de stigende fødevarepriser, mener hendes belgiske kollega, Louis Michel, at de er en "katastrofe", skriver nyhedssiden Euobserver.com.

"Jeg har i lang tid sagt, at denne mode med biobrændstoffer kunne blive en katastrofe, særligt i de lande, som ikke er selvforsynende med mad," sagde Michel, der er EU-kommissær for udvikling, til det belgiske nyhedsbureau Belga.

EU-Kommissionen bestræber sig altid på at fremstå samlet, men i striden om biobrændstofferne hersker der en dyb splittelse, som bliver mere og mere tydelig.

To blokke om biobenzin

Endnu er den officielle holdning, at EU ufortrødent følger det vedtagne mål og satser på biobrændstoffer. Men i de forgangne måneder fortæller kilder jævnligt om indre uenighed, og nu er den altså ved at blive synlig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu