Note
Læsetid: 1 min.

Firma tirrer Apple med Mac-kopi

Udland
24. april 2008

Uden tilladelse fra Apple sælger det lille amerikanske firma Psystar en kopi af Mac's populære XXX. Lanceringen af kopien, der koster det halve, er en bevidst provokation for at vise, at Apple tjener unødigt meget på sin hardware, skiver Ingeniøren. Computerne leveres nemlig med styresystemet OS X installeret og det er i strid med Apples licensbetingelser, der tydeligt angiver, at operativsystemet kun må installeres på hardware leveret af Apple. Psystars salg gik godt, men blev torsdag i sidste uge lukket, da det firma, der behandlede kreditkorttransaktionerne ikke længere ville være med af frygt for giganten Apple. I løbet af lørdagen lykkedes det Psystar at finde en anden udbyder. Det er nu igen muligt at finde klonerne på nettet. Apple har for omkring 15 år siden forsøgt sig med at give licens til andre hardwareproducenter, men stoppede da prisen styrtdykkede, skiver Ingeniøren.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her