Læsetid: 2 min.

FN opruster for at håndtere fødevarekrise

En række FN-organisationer går sammen om at øge indsatsen mod den verdensomspændende fødevarekrise med stigende priser, som især rammer de mest sårbare
En haitiansk skolepige går forbi en madbod, hvor der på et skilt står -Her gives ikke kredit-. En række af FN-s organisationer går nu sammen for at bekæmpe fødevarekrisen, som de frygter vil føre til massiv hungersnød.

En haitiansk skolepige går forbi en madbod, hvor der på et skilt står -Her gives ikke kredit-. En række af FN-s organisationer går nu sammen for at bekæmpe fødevarekrisen, som de frygter vil føre til massiv hungersnød.

Eduardo Munoz

30. april 2008

Flere FN-organer etablerer en fælles kriseenhed, som skal håndtere problemet med de stigende fødevarepriser verden over. Det oplyste FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, tirsdag.

"Vi vurderer, at den drastiske stigning i fødevarepriserne verden over har udviklet sig til en hidtil uset udfordring af globale dimensioner, som er blevet en krise for verdens mest sårbare, heriblandt de fattige i byerne, hedder i det FN-erklæringen fra Ban Ki-moon. Den nye kriseenhed består af Verdensbanken og en række andre FN-organisationer.

Beslutningen blev truffet på et møde i den schweiziske hovedstad, Bern, hvor 27 internationale FN-organisationer i disse dage holder deres møde om den stigende uro i verdens fattige lande, der er fulgt i kølvandet på fødevarekrisen. I februar kostede fødevareuroligheder 40 mennesker livet i Cameroun, og inden for den seneste måned har der været optøjer i andre afrikanske lande som Elfenbenskysten, Mauritanien, Senegal og Burkina Faso. Mødedeltagerne i Bern opfordrede tirsdag i en fælles erklæring verdens lande til ikke at dæmme op for fødevareeksporten til udlandet, hvilket vil være med til at forværre krisen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu