Note
Læsetid: 1 min.

Forbundsdag godkender EU-traktat

Udland
25. april 2008

Forbundsdagen i Berlin gav i går med to tredjedels flertal grønt lys for Lissabon-traktaten, som skal reformere EU's institutioner og afløser den forliste forfatningstraktat. 515 af de tyske parlamentsmedlemmer stemte for traktaten, som fik 58 nej-stemmer og en blank stemme. Tysklands endegyldige ratificering er først på plads, når parlamentets andetkammer, Forbundsrådet, den 23. maj har sagt god for traktaten, som forbundspræsident Horst Köhler så skal sætte sin underskrift på. Først når samtlige 27 EU-lande har ratificeret traktaten, kan den træde i kraft 1. juni 2009. ritzau/dpa

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her