Note
Læsetid: 1 min.

Inden sætter turbo på afrikanske investeringer

Udland
10. april 2008

Den indiske premierminister, Manmohan Singh, vil investere massivt i Afrikas økonomiske udvikling. I en ny rapport fra tænketanken Chatham House fremgår det, at Indien er bekymret over Kinas økonomiske fremmarch i de afrikanske grænser til Det Indiske Ocean - et område den indiske regering har interesse i som langsigtet strategi. Derfor vil Indien skubbe over 500 millioner dollar i afrikanske projekter via en hjælpepakke med teknologi, uddannelse og økonomisk sikkerhed. Til gengæld får Indien olie, gas, mineraler og diamanter, samt et marked for deres egne varer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her