Note
Læsetid: 1 min.

Maoister vil hurtigt afsætte kongen

Udland
25. april 2008

Nepals konge vil hurtigst muligt blive fjernet fra magten, siger den tidligere maoistiske oprørsleder Prachanda, nu da det står fast, at maoisterne har vundet det historiske parlamentsvalg. To uger efter det historiske parlamentsvalg i Nepal blev maoisternes valgsejr i dag bekræftet af valgkommissionen. Maoisterne fik 217 af de 601 mandater i parlamentet, hvis første opgave det bliver at afskaffe landets 240 år gamle monarki.

Maoistlederen begyndte for 12 år siden et oprør mod monarkiet. Gennem årene har det kostet 13.000 mennesker livet. ritzau/AFP

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her