Note
Læsetid: 1 min.

Maoister vil i koalition

Udland
24. april 2008

Det endelige resultat fra valget i Nepal er ikke helt på plads endnu, men maoisterne er i fuld gang med at prøve at danne en koalitionsregering. En af de første opgaver for den nye regering ventes at blive at ophæve monarkiet, da maoisterne i årevis har ført væbnet kamp for at fjerne kongestyret i landet. Ifølge de foreløbige resultater fra valget den 10. april har maoisterne vundet mindst 120 af de 240 pladser, der var på direkte valg i det komplicerede valgsystem. Andre 335 pladser fordeles efter forholdstalsvalg. De sidste 26 pladser i parlamentet, som har 601 medlemmer, er forbeholdt personer, der udpeges af regeringen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her