Læsetid: 2 min.

Norge tæt på køb af nye kampfly

Mens danske politikere efterlyser bedre informationer om JSF-kampflyet, fik Norge i går et konkret bud på flyets pris. Det skal vi også have i Danmark, lyder det fra SF
Mens danske politikere efterlyser bedre informationer om Joint Strike Fighter-kampflyet, fik Norge i går et konkret bud på flyets pris. Det skal vi også have i Danmark, lyder det fra SF
29. april 2008

Samtidig med, at den danske regering parkerer beslutningen om valg af nye kampfly i kommission, har Norge taget et afgørende skridt mod køb af nye fly til deres forsvar.

I går udløb nemlig fristen for bud på de 48 kampfly, som den norske forsvar skal anskaffe - den såkaldte "Request for Binding Information (RBI)".

To producenter har lagt billet ind: Amerikanske Lockheed Martin med deres Joint Strike Fighter (JSF) og svenske Saab, som står bag Gripen-flyet. Med i tilbuddet er også pris på flyene: Ifølge Lock-heed Martins vicepræsident, Tom Burbage, bliver anskaffelsesprisen på højst 20 milliarder norske kroner for de 48 fly. Hertil kommer omkostninger til vedligeholdelse og uddannelse. Helt til det sidste har der været tvivl, om det ville lykkedes Lockheed Martin at blive klar med deres bud før fristens udløb. Ifølge den norske forsvarsanalytiker John Berg har der været spekulationer om, hvorvidt den norske regering ville udskyde ansøgningsfristen for at holde JSF inde i varmen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nu kan DK jo åbenbat ikke gennemføre et offentligt indkøb uden der skal gå ged i den, bare spørg DSB om IC4. Eller som de siger på jysk, de kan ikke stikke en pind i en lort uden at ødelægge begge dele.