Note
Læsetid: 1 min.

Norge truer med boykot af OL i Kina

Udland
4. april 2008

Flere norske politikere i Stortinget er enige om at boykotte åbningsceremonien i forbindelse med OL i Kina, hvis ikke myndighederne begynder at tage menneskerettighederne alvorligt. Det oplyste norsk tv NRK. "Et afbud til åbningsceremonien er et meget sandsynligt scenario, hvis vi ikke ser andre takter," siger Olemic Thommessen, kulturpolitisk ordfører i partiet Højre til NRK. Flere EU-lande truer med at boykotte åbningsceremonien. De kinesiske myndigheder lovede inden OL at forbedre situationen i landet, men ifølge Amnesty International er det ikke sket.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her