Note
Læsetid: 1 min.

Ny koalitionsregering er klar i Kenya

Udland
14. april 2008

Kenyas præsident, Mwai Kibaki, udnævner sin rival, oppositionsleder Raila Odinga til premierminister og dermed leder for en ny koalitionsregering. Måneders politisk lammelse synes nu at være afsluttet. Den ny regering har som mål at skabe ro i landet efter det omdiskuterede præsidentvalg i december, som Odinga siger, han vandt. Valget blev efterfulgt af omfattende uroligheder mellem tilhængere af Kibaki og Odinga. Flere end 1.200 mennesker omkom og 300.000 mennesker tvunget fra deres hjem. Urolighederne er de værste i landet siden uafhængigheden i 1963.

ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her