Note
Læsetid: 1 min.

Opiumshøsten halveret

Udland
24. april 2008

2007 blev et rekordår for opiumproduktionen i Af-ghanistan, men udbyttet ser ud til at falde med 30 til 50 procent i 2008. Grunden skal findes i en særdeles kold og våd afghansk vinter og i de stigende priser på hvede. Der er stadig omkring 193.000 hektar jord tilplantet med opium i landet, men de stigende priser på hvede får nogle opiumsdyrkere til at overveje at skifte afgrøde. "En del bønder er begyndt at regne på, om de kan tjene penge på at dyrke hvede, men jeg vil ikke gå så langt som til at sige, at vi er ved at vinde kampen mod opium," siger Andrew MacKay, som indtil for nylig var leder af de britiske styrker i Helmandprovinsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her