Læsetid: 1 min.

Slut med spanske macho'er

29. april 2008

Ordet macho er spansk og adopteret i alskens andre sprog som betegnelse for en meget maskulin mand. Nu er den spanske regering imidlertid i gang med at gøre op med landets mænds omdømme som macho'er, og debatten er i fuld gang. Den nye regering har et flertal af kvindelige ministre, og i en nylig artikel i El Mundo overvejer etikprofessoren Juan Antonio Herrero Brasas, om den internationale opfattelse af Spanien vil kunne ændre sig. "Spanierne har ry for at være macho. Sikke et frygteligt billede af vor kultur. Men det er jo bevist, at kvinder ikke er mere undertrykte i Spanien end i andre vestlige lande. Eksempelvis er lovgivningen i flere lande nu ændret sådan, at kvinder får lov at beholde deres navn, når de gifter sig. En ret, spanske kvinder altid har haft," skriver Herrero Brasas.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu