Note
Læsetid: 1 min.

Symbolsk grænsegade i Cypern åbnet

Udland
4. april 2008

Barrikaderne på Ledra-gaden i den centrale del af Cyperns hovedstad, Nicosia, blev i går morges fjernet efter 34 år. Arbejdet med at sløjfe den symbolske grænseovergang blev udført af både græske og tyrkiske cyprioter og sker som et led i genforeningsprocessen, der skal samle Cypern, som har været delt siden 1974. "I næsten et halvt århundrede har splittelsen været symboliseret her, sagde Ozdil Nami, embedsmand i den tyrkisk-cypriotiske regering. Hundredvis af græske og tyrkiske cyprioter strømmede efter en officiel åbningsceremoni over grænsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her