Læsetid: 1 min.

Tyske mænd skal passe børn

29. april 2008

Tyske fædre skal passe deres afkom i noget længere tid end de to måneders barsel, de hidtil har kunnet tage. Det foreslår den tyske familieminister, Ursula von der Leyen ifølge Süddeutsche Zeitung. For tiden kan tyske familier få 14 måneders barsel, hvis de deler den, så 'den anden' forælder - i reglen faren - tager to måneder. Fremover skal denne tid udvides. Pengene bortfalder nemlig, hvis ikke faren tager orloven. Det handler om at styrke familien som "kompetencecentrum", lyder ministerens budskab: Fædrene skal styrkes. En undersøgelse viser, at to tredjedele af dem gerne vil tage sig af deres børn og ikke kun vil forsørge dem, mens 80 procent frygter at blive hånet, hvis de vælger at blive hjemme i nogle måneder.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu