Læsetid: 1 min.

Vujanovic vinder valget i Montenegro

Udland
8. april 2008

Socialisten Filip Vujanovic har vundet præsidentvalget i Montenegro og kan dermed tage hul på sin anden embedsperiode. Montenegros præsident, Filip Vujanovic, erklærede sig søndag aften vinder af præsidentvalget i den lille Balkan-stat.

"Vi vandt, vi vandt for os alle, for vort Montenegro, for en bedre fremtid," sagde Vujanovic i en sejrstale til sine tilhængere fra Socialisternes Demokratiske Parti.

Vujanovic sikrede sig sejren i første valgrunde med 52 procent af stemmerne. Omkring 69 procent af de cirka 500.000 stemmeberettigede montenegrinere deltog i valget.

Præsidentposten er overvejende af ceremoniel karakter, men valget betragtes som en prøve på det socialistiske regeringspartis popularitet.

Det er første gang, Montenegro holder præsidentvalg, siden landet opløste den løse union med Serbien efter en folkeafstemning i maj 2006.

Siden har Montenegro oplevet stærk økonomisk vækst, hurtig tilnærmelse til EU og øget turisme. Modkandidaten Nebojsa Medojevic havde forud for valget advaret om, at socialistpartiets omfattende politiske magt øger risikoen for, at der opstår et netværk af ødelæggende politiske tjenesteydelser.

Ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her