Note
Læsetid: 1 min.

WWF advarer imod gratis CO2-kvoter

Udland
8. april 2008

EU risikerer at putte over 530 mia. kr. i lommen på elsektoren alene i Storbritannien, Tyskland, Spanien, Italien og Polen på grund unionens nuværende CO2-kvotehandelssystem, der løber frem til 2012. Kvotehandelssystemet skulle være et redskab til at få CO2-udledningen ned, men som det ser ud nu, kan energiselskaberne støttet af kvotehandelssystemets gratis CO2-kvoter fortsat profitere på at producere elektricitet på forurenende kulkraftværker, advarer en ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden. Rapporten er lavet for WWF af konsulentvirksomheden Point Carbon.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her