Læsetid: 1 min.

2. valgrunde i Zimbabwe bliver 27. juni

17. maj 2008

Myndighederne i Zimbabwe bekræftede i dag, at anden runde af det omstridte præsidentvalg finder sted den 27. juni. Her håber oppositionen at få afsat veteranlederen Robert Mugabe, der har været ved magten i næsten 30 år. Den første runde af valget fandt sted den 29. marts, hvor det officielle valgresultat viste, at oppositionslederen Morgan Tsvangirai slog Mugabe, men ikke i tilstrækkelig grad til at undgå en afgørende valgrunde. Mugabe svor i går, at han ikke ville afgive magten til en opposition, han mener er støttet af "en akse af magtfulde, udenlandske imperialister".

ritzau/AF

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu