Læsetid: 1 min.

Afstemning gav ja til selvstyre i Santa Cruz

6. maj 2008

Tusindvis af mennesker var tidligt mandag på gaderne i den bolivianske Santa Cruz-provins for at fejre, at provinsens vælgere ved folkeafstemningen i weekenden gav et klart ja til selvstyre. Forinden havde landets præsident Evo Morales advaret mod folkeafstemningen, som efter hans mening strider imod landets forfatning. Ifølge en bolivianske tv-station viste exitpolls, at 85 procent af Santa Cruz-provinsens indbyggere stemte for autonomi. Resultatet vækker bekymring hos landets præsident, da provinsen sidder på gasfelter, der er vitale for Bolivias økonomi.

ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu