Læsetid: 1 min.

Afstemning kan føre til vold

5. maj 2008

Vælgerne i Bolivias rigeste provins Santa Cruz indledte i weekenden en regional folkeafstemning, som har skabt stærke spændinger i landet. Bolivias venstreorienterede præsident, Evo Morales. siger, at folkeafstemningen er ulovlig, og der er udbredt frygt for voldelige sammenstød, hvis flertallet af befolkningen, der støtter Morales, optrapper protestaktioner mod den. Folkeafstemningen gælder øget selvstyre i regionen, hvilket kan føre til øgede kløfter - både etniske og økonomiske - i det bolivianske samfund. Meningsmålinger tyder på, at op til 70 procent af provinsens 930.000 vælgere støtter forslaget om udvidet selvstyre.

ritzau/AFP

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu