Note
Læsetid: 1 min.

EU beder til højere magter i klimapolitikken

Udland
13. maj 2008

Kirker, moskeer og templer kan spille en vigtig rolle, både når det gælder kampen for et bedre miljø og udbredelsen af et mere tolerant samfund. Samtidig er religiøse samlingssteder et godt samlingssted, når det drejer sig om at få identificeret og implementeret løsninger på klimaproblemerne. Det fortalte EU-kommissionens formand Jose Manuel Barroso pressen i sidste uge efter et møde mellem EU og 20 højtstående gejstlige - 19 mænd og en kvinde - i Bruxelles, skriver nettjenesten EUobserver. De 20 repræsenterede europæiske kristne, jødiske og muslimske menigheder, og var samlet for at diskutere klimaforandringer og forsoning mellem folk og religioner.

Mødet blev ledet af Europa-Kommissionsformand, Barroso, den nuværende EU-formand, Sloveniens premierminister Janez Jansa samt Europa-Parlamentets præsident, Hans-Gert Pöttering.

Efter mødet sagde Barroso at de religiøse ledere er "godt placeret til at give værdifulde bidrag, når det gælder mobiliseringen af vore samfund i retning af en bæredygtig udvikling takket være deres (ledernes, red.) moralske autoritet og folkelige rækkevidde."

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her