Note
Læsetid: 1 min.

EU-parlamentarikere vil gøre noget ved social dumping

Udland
8. maj 2008

EF-Domstolen har med sin nye kendelse i Rüffert-sagen underkendt en tysk delstats krav om at kræve lokale overenskomster overholdt i forbindelse med offentlige byggeopgaver udført af udenlandske entreprenører. "Dommen er et grundskud mod den sociale model, som vi kender den," lød en af de første reaktioner fra den tyske EU-parlamentariker Elmar Brok. Også den danske EU-parlamentariker Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU er bekymret. Han peger på, at der er et stort behov for en grundig diskussion om, hvad der skal gøres i EU for at hindre social dumping ved grænseoverskridende arbejde.

Søren Søndergaard siger også, at det interessante er, at repræsentanter for grupperinger, som ellers ikke traditionel er fagforeningsvenlige, nu giver udtryk for en bekymring for social dumping. "Da jeg i februar stillede forslag om, at strejkeretten skulle være et nationalt anliggende, fik det kun støtte fra venstrefløjen og nogle socialdemokratiske repræsentanter fra Norden, fordi det blev betragtet som et problem alene for Skandinavien. Nu har piben fået en helt anden lyd. Der er blevet klart for mange, at dette er noget mere generelt og meget alvorligt," siger Søren Søndergaard til 3f.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her