Note
Læsetid: 1 min.

Grønt lys for euroen

Udland
8. maj 2008

EU-Kommissionen gav i går Slovakiet grønt lys til at blive optaget i eurozonen, som dermed bliver udvidet til 16 lande fra januar 2009. EU's finansministre godkender i juni beslutningen, og bagefter gør EU's 27 statsledere det samme. Inden nye lande kan optages i euroen, skal kandidaterne opfylde en række økonomiske mål, der omhandler deres offentlige finanser, inflationen, valutakurser og renteniveau. I Slovakiets tilfælde var inflationen den største hindring for medlemskab i eurozonen i 2009. Af de 10 lande, der blev optaget i EU i 2004, har Cypern, Malta og Slovenien allerede indført euroen som betalingsmiddel.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her