Note
Læsetid: 1 min.

Hugo Chavez håner Angela Merkel

Udland
13. maj 2008

Venezuelas præsident, Hugo Chavez, bad søndag næsten Tysklands kansler, Angela Merkel, om "at gå ad helvede til". I stedet standsede han midt i sætningen, men sagde efterfølgende, at hun er "politisk efterkommer af Adolf Hitler og tysk fascisme".

De hårde ord faldt som reaktion på, at Merkel har bedt sydamerikanske ledere om at tage afstand fra Chavez og hans politik.

"Fru kansler, de kan gå ad ... Da hun er en kvinde, vil jeg ikke sige mere. Hun er fra den tyske højrefløj. Den samme som støttede Hitler og fascismen. Sådan er Tysklands kansler i dag," sagde Chavez.

Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her