Note
Læsetid: 1 min.

Iran vil imod konventioner hænge ung mand

Udland
6. maj 2008

En ung mand fra Iran står over for hængning efter at have været involveret i et fatalt knivstikkeri. Den nu 20-årige iraner var mindreårig, da han begik forbrydelsen, og EU og Amnesty International vil derfor have Iran til at stoppe henrettelsen, der er imod FN's konventioner. "Formanden for Rådet anmoder indtrængende den islamiske republik Iran om at rette sig efter internationale love og til øjeblikkeligt at bremse henrettelsen af hr. Shojaee," skrev Slovenien, der har formandskabet for EU, i en pressemeddelelse.

Henrettelsen skal finde sted den 7. maj.

ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her