Læsetid: 1 min.

Mbeki klartil at mægle

10. maj 2008

Sydafrikas præsident, Thabo Mbeki, ankom i går til Zimbabwe, hvor han skal mødes med præsident Robert Mugabe og oppositionslederen Morgan Tsvangirai om den politiske krise i landet. Mbeki har tidligere fungeret som mægler mellem de to politikere i Zimbabwe, der kæmper om præsidentposten. Mbekis såkaldte bløde diplomati har ført til kritik både hjemme og i udlandet. Tsvangirai vandt første runde af præsidentvalget over Mugabe, men fik ikke de nødvendige 50 procent af stemmerne. En anden valgrunde skal holdes senest den 24. maj, men det siger chefen for den centrale valgkommission i Harare ikke er praktisk muligt.

ritzau/Reuters

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu