Læsetid: 1 min.

Ny russisk lov bremser udenlandske investeringer

8. maj 2008

Få dage før sin aftrædelse underskrev den russiske præsident Vladimir Putin en lov, der skal begrænse udenlandske investeringer i strategisk vigtige sektorer. Alt i alt er 42 områder i det russiske erhvervsliv blevet udpeget som strategisk vigtige sektorer, men loven får især betydning for luftfarts- og energisektoren.

Loven betyder fremover, at privatejede udenlandske virksomheder, der ønsker at købe mere end 50 pct. af en russisk virksomhed i en af de strategiske sektorer, skal have en særlig autorisation fra en ny kommission bestående af repræsentanter fra det russiske økonomi-, finans- og forsvarsministerium. Virksomheder eller fonde ejet af udenlandske stater skal igennem samme autorisationsproces, hvis de ønsker at opkøbe mere end 25 pct. af en de russiske virksomhed, der optræder på listen.

Flere udenlandske investorer har op til vedtagelsen af loven klaget over, at den nye lov reelt betyder, at udlandet nu er afgrænset fra at investere i mere end 50 pct. af den russiske økonomi.

Til BBC udtaler andre analytikere dog, at loven også kan være en fordel for udenlandske investorer, fordi det nu - i forhold til tidligere hvor afslag på investeringer var mere tilfældige - bliver mere gennemskueligt at investere i russiske virksomheder.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu